Matematik

Finde en tangent ud fra et punkt

27. februar 2016 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Er der nogle, der vil forklare mig hvordan man kan finde en tangent ud fra et punkt? Gerne med et par eksempler :) 

OPS: Uden hjælpemidler :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2016 af peter lind

Du har en funktion f(x) og vil finde tangenten i (x0, f(x0). Man finder f'(x). Tangentligningen er så givet ved y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

eks.

f(x) = 3x2. Du vil finde tangenten i punktet med x koordinaten 1.  Der gælder f(1) = 3   f'(x) = 6x  f'(1) = 6 tangentligningen bliver y = 6(x-1) +3 = 6x-3


Svar #2
27. februar 2016 af MariaJK (Slettet)

Det forstod jeg ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2016 af Soeffi

#0 Er der nogle, der vil forklare mig hvordan man kan finde en tangent ud fra et punkt?

Et punkt er ikke nok, du må også have en figur eller en kurve.


Skriv et svar til: Finde en tangent ud fra et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.