Matematik

stamfunktioner - decimaler og brøker

27. februar 2016 af Tomari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad er regneregelerne når man skal regne stamfunktion for decimaltal, fx: 0,3x+2,8?

Og hvordan regner man stamfunktion til brøker ud? fx: \frac{9}{4}x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2016 af peter lind

Jeg er ikke helt klar over hvad der er dit problem. Hvis det er forskellen mellem brøk eller decimaltal er der ingen. For eks er 0,3 = 3/10   2,8 = 28/10 og 9/4 = 2,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2016 af StoreNord

0,3x+2,8?

Stamfunktioenen er een potens højere.           ???x2+***x1 + k?

??? er 0,3 \cdot \frac{1}{2}     og   *** er 2,8 \cdot \frac{1}{1}           :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Stamfunktionen til kx er k*½x2

k er en konstant, der godt kan være en brøk


Svar #4
27. februar 2016 af Tomari (Slettet)

Det nok mig der formulerer forkert. Men det jeg mener er, hvordan man finder stamfunktion til de to eksempler?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2016 af peter lind

se #2 og #3


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2016 af SuneChr

Regnereglen for

\int \left ( ax+b \right )\textup{d}x

er, heldigvis, den samme for alle reelle a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2016 af StoreNord

0,3x+2,8?

Stamfunktioenen er een potens højere.           ???x2+***x1 + k?

??? er 0,3 \cdot \frac{1}{2}     og   *** er 2,8 \cdot \frac{1}{1}           :)

-----Stamfunktionen er            \small 0,3 \cdot \frac{1}{2}x^{2} +2,8x+k

Stamfunktionen til                            \frac{9}{4}x              er                  \frac{9}{4}\frac{1}{2}x^{2}+k

Prøv selv at differentiere dem og se at det er sandt.        :)


Skriv et svar til: stamfunktioner - decimaler og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.