Matematik

vektorer

28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave, kan ses på billedet

Opgave a) jeg har fået at normalvektoren er \vec{n}=\binom{2}{5}

Men hvordan finder man så koordinaterne til normalvektoren?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: vektor.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2016 af mathon


Svar #2
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Ja. Men har jeg hvordan finder jeg koordinaterne for normalvektoren til linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2016 af mathon

b)
              ax-y+5=0      gennem (2,-1)

              a\cdot 2-(-1)+5=0

              2a=-6

              a=-3


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Linjes ligning er på formen: ax+by+c=0

Linjens normalvektor er givet ved: a og b   -   2 og 5


Svar #5
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Er det ikke bare 2? Og vil det så sige at koordinaterne for normalvekteren er det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2016 af mathon

#5
            ax-y+5=0

            -3x-y+5=0
med normalvektor

                                \overrightarrow{n}_{1}=\begin{pmatrix} -3\\-1 \end{pmatrix}


Svar #7
28. februar 2016 af linehansen079 (Slettet)

Tak!! Men jeg har stadig problemer med at forstå a


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2016 af mathon

hvis punktet P(2,-1) ligger på
linjen
                        2x+5y+4=0
skal gælde:
                        2\cdot 2+5\cdot (-1)+4=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2016 af mathon

ortogonalitet kræver:
                                      \begin{pmatrix} 2\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -3\\-1 \end{pmatrix}=0


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.