Matematik

Integral

01. marts 2016 af aresiio (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan kan man bestemme \int \left ( 3x^2-\frac{1}{x} \right )dx, x>0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvis du differentierer ln(x), får du 1/x.

Hvis du differentierer x^3, får du 3x^2.

Derfor giver det: x^3-ln(\left | x \right |)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2016 af Stats

Svaret er bare, x3 - ln(x) da man allerede får oplysningen at x > 0.

Hvis du anvender x3 - ln(|x|) så ændrer du definitionsmængden til reelle tal hvilket ikke er tilladt.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Svaret er ment som et generelt svar. Hvis du stadig kun må sætte værdier større end 0 ind i funktionen, har den numeriske værdi ingen funktion. Den giver blot tallet selv. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2016 af Stats

F(x) = x3 - ln(|x|)                                         F(x) = x3 - ln(x)
F(-100) ≈ -1.000.004,61                             F(-100) = ikke muligt.
F(100) ≈ 1.000.004,61                                F(100) ≈ 1.000.004,61

Dit generelle svar er stadig forkert og ligger ikke implicit i dit svar i #1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Men ifølge opgavebeskrivelsen kan x kun antage en værdi, der er større end 0. Du kan herved ikke indsætte et negativt tal i funktionen, hvilket jeg prøvede at forklare i #3. Det bliver altså aldrig aktuelt at tage den numeriske værdi af et tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2016 af Stats

For F1(x) = x3 - ln(|x|)

Dm(F1) = R\{0}

Ved oplysningen F(x) hvor x > 0 da har

Dm(F1) = R+

For F2(x) = x3 - ln(x) hvor x > 0 ligger implicit da ln(x) kun er defineret for x > 0

Dm(F2) = R+

Som jeg forstår oplysningen så er x > 0 gældende for 3x2 - 1/x da det er arealet under 3x2 - 1/x hvorom der gælder at x > 0...
\int \left ( 3x^2-\frac{1}{x} \right )dx, x>0

Hvoraf at der efterfølgende skal gøres opmærksom på, at det samme er gældende for F1 i eksemplet ovenfor.

Altså. F1(x) = x3 - ln(|x|) , x > 0 ⇔ F2(x) x3 - ln(x)

Men vi mener det samme. Det var mere til #0, så han enten skriver:

F(x) = x3 - ln(|x|) , x > 0
eller
F(x) = x3 - ln(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Så er vi enige. Der er altid to sider af samme sag. 


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.