Kemi

Alkoholer

02. marts 2016 af JaKoAndersen - Niveau: B-niveau

Hej derude, jeg har lidt brug for hjælp til denne opgave her:
 

Alkandioler kan generelt fremstilles ved oxidation af alkener med kaliumpermanganat,  KMnO4 , i vandig opløsning. Permanganationen omdannes til manganationen. De to  OH -grupper kommer til at sidde på carbonatomerne, som dobbeltbindingen sidder imellem. Opskriv reaktionsskemaet for redoxreaktionen, for dannelsen af

ethan-1,2-diol
butan-2,3-diol 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af mathon

ethan-1,2-diol = ethandiol

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, H_2C=CH_2\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\; +\; 6\, H^+\; +\; 2\, H_2O\; \rightarrow \; 5\, H_2C(OH)-CH_2(OH)\; +\; 2\, Mn^{2+}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2016 af mathon

     \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 5\, CH_3CH=CHCH_3\; +\; 2\, Mn{O_4}^-\; +\; 6\, H^+\; +\; 2\, H_2O\; \rightarrow \; 5\, CH_3CH(OH)-CH(OH)CH_3\; +\; 2\, Mn^{2+}


Svar #3
02. marts 2016 af JaKoAndersen

Tusind tak! Hvad viser svar #2?


Skriv et svar til: Alkoholer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.