Tysk

Hjælp mig, det er kun 1 SÆTNING :)

03. marts 2016 af Jensen193 - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til følgende sætning, da jeg ikke ved om det er nummer 1 eller 2... :) 

Nummer 1: All dies resultiert dass die Frau bleibt hinauswerfen.

Nummer 2: All dies resultiert dass die Frau hinauswerfen bleibt. 

- På forhånd, tusind tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2016 af Studentos

Det personbøjede verbum skal altid stå til sidst. Så er det bare at finde ud af hvad et personbøjet verbum er, hvis du ikke ved det i forvejen. 

Husk komma før dass. 

Du bør lige tjekke op på "All dies resultiert", jeg synes det lyder forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

På tysk (lige som på engelsk) kan en præposition ikke styre en ledsætning, og man må i stedet bruge et såkaldt pronominaladverbium. Det dannes ved at bruge en sammensætning af "da" (dar- foran en vokal)  + præpositionen.

Din sænting vil derfor være: "All dies resultiert darin, dass die Frau auf die Straße gesetzt / aus ihrer Wohnung vertrieben wird." 


Svar #3
04. marts 2016 af Jensen193

Det er fordi jeg vil skrive "Alt dette resulterer i, at damen blev smidt ud af bussen". 
Hvordan kan man formulere det?


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

Ja, så må det jo blive:

"All dies resultiert darin, dass die Frau aus dem Bus verwiesen wurde."


Svar #5
06. marts 2016 af Jensen193

Hej igen :) 

Har jeg bøjet "Kurzfilm" rigtige? 

So, ich denke dass dem Kurzfilm interessant und komisch ist, aber auch ein bisschen langweilig. 

Jeg er ikke sikkert på om det er dativ=dem eller akkusativ=den.. 

- Fortsat god weekend.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

For at kunne skrive bare lidt tysk er det helt nødvendigt og afgørende at man er dødsikker i at analysere en (tysk eller dansk) sætning. Hvilket sætningsled er "Kurzfilm" i den sætning den står i????


Svar #7
06. marts 2016 af Jensen193

Er den ikke genstandsled? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

Genstandsled for hvilket verbum?? Hvad er verballedet (udsagnsleddet) ??


Svar #9
06. marts 2016 af Jensen193

O=denke
X=Ich
Hensynsled(trekant)=Kurzfilm
Er det rigtigt analyseret?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

Nej.

Hvor mange sætninger er der i dit eksempel?  


Svar #11
06. marts 2016 af Jensen193

2 sætninger, og "so".
Så det bliver vel 3

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

Har du aldrig i folkeskolen lært at analysere en sætning?? Har du aldrig lært at kende en ledsætning (bisætning) fra en hovedsætning??   Ordet  "So", er da ikke nogen sætning.

Hvad mener du at en sætning er??

Her er der to (2) sætninger.

Du siger at "ich" er grundleddet. Tja, men i hvilken sætning??

Hvad tror du at et hensynsled er for noget??

I øvrigt er en trekant symbol på et genstandsled, -ikke på et hensynsled.


Svar #13
06. marts 2016 af Jensen193

Ich er grundleddet i første sætning. Og jeg skrev hensynsløs ved en fejltagelse. Kan du eventuelt besvare, om det er dem eller den Kurzfilm, og hvorfor??

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. marts 2016 af sjls

"Dass" eller "at" på dansk, indleder altid en ledsætning. Det vil altså sige, at der efter ordet dass bliver lavet endnu en sætning med et nyt nexus (udsagnsled og grundled). Kan du så se, hvad der er hvad i den sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

God kommentar i #14


Svar #16
06. marts 2016 af Jensen193

Er ikke helt sikker men
O= ist
X=Kurzfilm
Eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. marts 2016 af sjls

Helt korrekt! Så artiklen foran Kurzfilm skal stå i hvilken kasus?


Svar #18
06. marts 2016 af Jensen193

Nominativ, der :)

Tak for hjælpen, og jeg havde også sat komma før "dass" i stilen havde blot glemt det her på studieportalen :)

Brugbart svar (0)

Svar #19
06. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

Ja, det er da kortfilmen der er interessant og morsom.


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. marts 2016 af Stygotius (Slettet)

Komma før "dass"?  -Ja, det er rigtigt. Tyskerne har en del gammeldags sprogregler og bruger altid startkomma..


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.