Fysik

Bestemmelse af maksimale vinkel - fysik opgave

05. marts 2016 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en fysik opgave, denne: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1663121

Jeg har fundet frem til at udtrykket for den mindste starthastighed er V=√g4R

Men nu skal jeg til at finde et udtryk for den maksimale vinkel som vognen når rundt i loopet hvis V_0 < V_C

Jeg ved at højden er proportional med vinklen, jeg havde tænkt på at isolere h i følgende udtryk:1/2mV^2=mgh 

Er jeg på rette spor eller?

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2016 af Soeffi

#0 ...https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1663121 ... jeg havde tænkt på at isolere h i følgende udtryk: 1/2mV^2=mgh. Du skal finde vinklen θ. Benyt at h = r·(1-cos(θ)):

\\\frac{1}{2}mv^2=mgh \Rightarrow \frac{1}{2}v^2=gr(1-cos(\theta )) \Rightarrow \theta=cos^{-1}(1-\frac{v^2}{2gr})


Skriv et svar til: Bestemmelse af maksimale vinkel - fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.