Matematik

Funktion drejet om y-aksen

06. marts 2016 af Teko123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har en funktion som skal drejest 360 grader om y-aksen. hvor jeg der efter skal regne areal mellem x=1 og x=6. Jeg er lidt i tvivel hvad er det rigtige

f(x)=4*sin(x)+2x+\frac{1}{x}

er det

V_{y}=2*\pi \int_{1}^{6}x*4*sin(x)+2x+\frac{1}{x}=262,6

eller
V_{y}=2*\pi \int_{1}^{6}x*(4*sin(x)+2x+\frac{1}{x})=963,4


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2016 af Stats

V_y=\pm \pi\int_{a}^{b}x^2\cdot f'(x)\ \mathrm dx

Hvor "+" anvendes for en voksende funktion i intervallet [a,b]
og "-" anvendes for en aftagende funktion i intervallet [a,b].

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Funktion drejet om y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.