Kemi

Kemi hjælp.

08. marts 2016 af vSilleBieber (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med, om det her er rigtig, billede vedhæftet. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Opgave a og b er forkerte. 

a) Du bruger rigtigt formlen: c=\frac{n}{V}\Leftrightarrow n=c*V, men 200 mL er det samme som 0,2 L og ikke 0,0200 (dette er 20 mL). Hvorfor ændrer du på din koncentrationen og undlader at indsætte en enhed? Skriv også din formel ind. 

b) Du udregner ikke massen men molarmassen. Massen kan udregnes som n=\frac{m}{M}

c) Måske også indsætte navnet for H2SO- alt andet giver ikke mening eller også skal du indsætte NaCl. Begge ting kan også med fordel skrives. 


Svar #2
08. marts 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Så 1. kommer til at hedde n=0,2*0,0150? 

Når man skal finde massen, plejer man så ikke sige m=n*M?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej det vil hedde n = 0,2 L * 0,150 M

m=n*M er bare en omkrivning af n=\frac{m}{M}, men jo. 


Svar #4
08. marts 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Er lidt forvirret nu, hvordan ved jeg så, hvilken stofmængde, jeg skal indsætte i 2'eren? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

I a) finder du stofmængden af dit stof. I b) bruger du den oplysning, samt molarmassen, til at bestemme din masse af stoffet. 


Svar #6
08. marts 2016 af vSilleBieber (Slettet)

Så den kommer til at hedde m=0,03 g.*(2*22,98770+32,066+4*15,9994) ?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du har noget enhedsroderi. 

m har enheden g

n har heden mol

M har enheden g/mol 

Der er mulighed for andre enheder men brug disse for din egen skyld. Dette er også standardenheder. 


Skriv et svar til: Kemi hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.