Matematik

Potensfunktion - Bestem a og b (uden hjælpemidler) ved hjælp af punkter

09. marts 2016 af katrine1213 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave? Jeg har lavet tidligere opgaver med hjælpemidler, men jeg har problemer med denne.

Om en potensfunktion y=b*x^a oplyses, at P(1,5) og Q(2,40) er punkter på grafen. Bestem a og b uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2016 af mathon

Benyt
                   \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a    til beregning af a

og
                   b=\frac{y_1}{{x_1}^a}


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2016 af mathon

i anvendelse:

                   \frac{40}{5}=\left (\frac{2}{1} \right )^a

                   8=2^a

                   2^3=2^a

                   a=3


                  b=\frac{5}{1^3}

                  b=\frac{5}{1}

                  b=5


Svar #3
09. marts 2016 af katrine1213 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Potensfunktion - Bestem a og b (uden hjælpemidler) ved hjælp af punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.