Matematik

Hjælp til geometri

10. marts 2016 af Luluandersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der evt. en venlig sjæl, som kunne have lyst til at hjælpe mig med en opgave som jeg har svært ved at gennemskue.

Opgaven har jeg vedhæftet som en fil.

Til opgaven: Jeg er klar over, at man skal bruge sinusrelationerne for at finde frem til vinkel B og C, men hvordan bruger jeg dem helt præcis? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Trekant ABC er vilkårlig

Du kender <A=20,0* b=7,5 a=4,3

Du bruger sinusrelationerne til at finde vinkel B, da du har parrene A og B

Sin(A)/a=Sin(B)/b

Sin(20,0)/4,3=Sin(B)/7,5

Sin(20,0)/4,3*7,5=Sin(B)/7,5*7,5

Sin(B)=0,5965

B=Sin-1(0,5965)=36,6

Vinkel B er 36,6 grader

Til at finde vinkel, så benytter du, at vinkelsummen i en trekant er 180 grader

C=180-36,6-20,0=123,4

Vinkel B er 36,6º og Vinkel C er 123,4º


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2016 af OliverHviid

Anvend arealformlen til at bestemme arealet.

T=1/2*a*b*sin(c)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2016 af peter lind

c) Kald fodpunktet for højden D, Se enten på trekant ACD eller BCD. Det er retvinklede trekanter, hvor du kender en side og en vinkel udover den rette vinkel. Brug reglen om sinus i en retvinklet trekant på en af de trekanter


Svar #5
10. marts 2016 af Luluandersen (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen. Det var pænt af jer! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.