Matematik

y=b*x^a find a og b HJÆLP PLS

10. marts 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bremselængden y(målt i meter) for en lastbil er givet ved

y=b*x^a 

<p class="MsoListParagraphCxSpMiddle" style="margin-bottom:2.0pt;mso-add-space: auto"> hvor x er farten (målt i km/t)</o:p>

når lastbilen kører med 60 km/t har den er bremselængde på 26 meter. Hvis lastbilen øger sig hastighed med 20% vokser bremselængden med 44%. </o:p>

Bestem tallene a og b:</o:p>

HJÆLP kan ikke finde ud af den
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2016 af peter lind

Indsært de givne oplysninger i funktionsudtrykket og du får to ligninger til bestemmelse af a og b.

26=b*60a

26*1,44 = b*(60*1,2)a 

Dividerer du de to ligninger med hinanden går b ud så du har en ligning med kun en ubekendt


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2016 af 123434 (Slettet)

x=fart i km/t og y=bremselængde i meter

Du har koordinatsættet (x1,y1)= (60,26)

x2=60*1,20=72

y2=26*1,44=37,44

(x2,y2)=(72;37,44)

Du har nu koordinatsættene (60,26) og (72;37,44) som du kan benytte til at finde a og b 


Skriv et svar til: y=b*x^a find a og b HJÆLP PLS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.