Kemi

Kemi spoergsmaal

11. marts 2016 af tinarc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for hjaelp til denne opgave. Nogle der ved lidt om dette?

200 mL af en 0,10 M opløsning af calciumchlorid blandes med 600 mL af en 0,10 M opløsning af natriumchlorid. Beregn de aktuelle koncentrationer [Na+][Ca2+][Cl-] i blandingen.

Jeg har fået disse formler n=c*V og c=n/V men jeg kan ikke forstå hvordan jeg skal bruge dem. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2016 af mathon

200 mL 0,10 M opløsning af CaCl2
indeholder:
                       n(Ca^{2+})=(0{,}200\; L)\cdot (0{,}10\; \tfrac{mol}{L})=0{,}020\; mol

                       n(Cl^{-})=2\cdot (0{,}200\; L)\cdot (0{,}10\; \tfrac{mol}{L})=0{,}040\; mol

600 mL 0,10 M opløsning af NaCl
indeholder:
                       n(Na^{+})=(0{,}600\; L)\cdot (0{,}10\; \tfrac{mol}{L})=0{,}060\; mol

                       n(Cl^{-})= (0{,}600\; L)\cdot (0{,}10\; \tfrac{mol}{L})=0{,}060\; mol

800 mL blandingsoplødning
indeholder:
                       0{,}020\; mol\; Ca^{2+}

                       0{,}060\; mol\; Na^{+}

                       0{,}100\; mol\; Cl^{-}
dvs
                       \left [Ca^{2+} \right ]=\frac{0{,}020\; mol}{0{,}800\; L}=0{,}025\; M

                       \left [Na^{+} \right ]=\frac{0{,}060\; mol}{0{,}800\; L}=0{,}075\; M

                       \left [Cl^{-} \right ]=\frac{0{,}100\; mol}{0{,}800\; L}=0{,}125\; M


Svar #2
13. marts 2016 af tinarc (Slettet)

Tusind tak mathon. Det var til stor hjaelp og laererigt.

Jeg sidder ogsaa og kaemper med dette spoergsmaal. 

I mange sodavand og læskedrikke er koncentrationen af sukker, sucrose, ca. 10 g per 100 mL væske. Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af sukkeret? Formlen for sucrose er C12H22O11.

Kan du eller nogle guide mig lidt her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2016 af mathon

     \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! M(C_{12}H_{22}O_{11})=\left (SUM\left (\left \{ \left. 12,22,11 \right \} \right.\cdot \left \{ \left. 12{.}011,1{.}008,15{.}999 \right \} \right. \right )\tfrac{g}{mol} \right )=342{.}297\tfrac{g}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2016 af mathon

stofmængde
                                                n(C_{12}H_{22}O_{11})=\frac{10\; g}{342{,}297\; \tfrac{g}{mol}}=\frac{10}{342{,}297}\; mol

stofmængdekoncentration
                                                c(C_{12}H_{22}O_{11})=\frac{\tfrac{10}{342{,}297}\; mol}{0{,}100\; L}=\frac{100}{342{,}297}\; M


Skriv et svar til: Kemi spoergsmaal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.