Matematik

Vektorregning

11. marts 2016 af JaKoAndersen - Niveau: A-niveau

Hej er der en der kan forklare dette? 

På forhånd mange tak!

Billedet er vedhæftet

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2016 af Stats

Du skal benytte pythagoras....

a2 + b2 = c2

hvor a og b er vektorens elementer, og c er vektorens længden 

\vec{v}=\binom{a}{b}
Du får dermed en ligning, som du så skal løse for henholdsvis k og h (afhængigt af opgave)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2016 af mathon

Vektoren \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}
har længden
                        \left |\overrightarrow{v} \right |=\sqrt{a^2+b^2}

hvoraf
                        \left |\overrightarrow{v} \right |^2=\overrightarrow{v}^2 =a^2+b^2=\overrightarrow{v}\cdot \overrightarrow{v}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}
dvs

1)
                       \begin{pmatrix} 2\\k \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\k \end{pmatrix}=\left ( \sqrt{40} \right )^2

                         4+k^2=40

                         k^2=36

                        k=\mp 6
           


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2016 af mathon

2)
                       \begin{pmatrix} 4h\\3h \end{pmatrix}\cdot\begin{pmatrix} 4h\\3h \end{pmatrix}=20^2


Svar #5
11. marts 2016 af JaKoAndersen

Mange tak for så hurtige svar! det fik jeg det goså til!


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.