Matematik

lineær sammenhæng

13. marts 2016 af mosmos (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle lige store glaskugler lægges ned i et højt måleglas med vand, og man aflæser rumfanget på måleglasset. Nogle af resultaterne ses i nedestående tabel. Antal kugler i måleglasset 2 (x1) , 6 (x2) Aflæst rumfang (cm3 ) 17 (y1) 23 (y2)

Det aflæste rumfang kan beskrives ved sammenhængen y=ax+b Hvor y er det aflæste rumfang i cm3 , og x er antallet af kugler i måleglasset.

a? hvad er rumfanget af en kugle og hvor meget vand er der i måleglasset? 

a er 1,5 og b er 14

jeg gjort sådan: y=1,5*1+14 = 15,5

17-15,5=1,5 altså er rumfanget af en kugle 1,5 cm^3

er der så 14 cm^3 vand i måleglasset?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2016 af StoreNord

Ja. For hver kugle, du putter i glasset øges volumen med 1,5 cm3 og med 0 kugler var der så 14 cm3 vand i glasset.


Skriv et svar til: lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.