Matematik

Hvad fortæller b i en 2.gradsligning

15. marts 2016 af sern (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan I fortælle mig, hvad b betyder i denne 2.gradsligning?: (se vedlagt bilag) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af OliverHviid

b er tangenthældningen i punktet 0. Bemærk at det er et andengradspolynomium.


Svar #2
15. marts 2016 af sern (Slettet)

Tak, men hvad fortæller det om denne parabel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af MHR1993 (Slettet)

#0

Koefficienten b fortæller noget om tangenthældningen i det punkt hvor parablen skærer y-aksen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2016 af SådanDa

Dit andengradspolynomie er på formen f(x)=ax2+bx+c, som ved differention giver os at:

f'(x)=2ax+b, bemærk her at f'(0)=2a·0+b=b, så f'(0)=b. Altså har vi som allerede nævnt at b er tangenthældningen i punktet hvor parablen skærer y-aksen.

Hvis hældningen er negativ, er parabelgrenen altså "på vej nedad" i det den skærer y-aksen, og omvendt, hvis b er positiv er parabelgrenen "på vej opad". Hvis du tænker lidt videre over det, kan du nok se, at fortegnet for b kommer til at være afgørende for om parablens toppunkt er til venstre, eller til højre for y-aksen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2016 af SuneChr

Du ved, at førstekoordinaten til en parabels toppunkt er  x =  - b/2a
Heraf slutter vi
hvis a og b har samme fortegn betyder det, at toppunktet ligger til venstre for y-aksen
og
hvis a og b har modsat fortegn betyder det, at toppunktet ligger til højre for y-aksen.
  


Skriv et svar til: Hvad fortæller b i en 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.