Matematik

Ligning for tangenten

16. marts 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med opgave b? 

Jeg ved at jeg først skal differentiere:  f '(x) = 3 x^2 + 8 x - 2

så skal jeg bruge tangentligningen hvor x0= 2

y=f'(2)x+((2-f'(2)*2)

Og så ved jeg ik hvad jeg så skal gøre nu....


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2016 af StoreNord

f'(X) = 9x²-6x-1        hvornår er den 0?            På de steder er der extrema.

indsæt f' i tangentens generelle ligning:             y = f'(x_0)\cdot( x - x_0) + f(x_0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2016 af mathon

                f(x)=3x^3-3x^2-x+1

               f(2)=11

               f{\, }'(x)=9x^2-6x-1

               f{\, }'(2)=23

tangentligning i (2,11):

               y=23(x-2)+11            


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.