Matematik

En funktion f er givet ved... Bestem monotoniforhold pg lokal ekstrema for f

18. marts 2016 af shadyp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg sveder lige nu over denne opgave, der hedder følgende:

En funktion f er givet ved 

f(x)x^3-2,5x^2-2x+7

a) Løs ligningen f'(x)=0

Skal jeg bare erstatte x med 0 her, eller skal der mere til?

b) Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstrema for f.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2016 af mathon

Du skal først differentiere f(x).

Dernæst 
                    løse     f{\, }'(x)=0


Svar #2
18. marts 2016 af shadyp

Mange tak. Hvad med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2016 af mathon

Monotoniforholdene bestemmes af fortegnsvariationen for f{\,}'(x)
og ekstrema bestemmes af f{\,}'(x_o)=0


Skriv et svar til: En funktion f er givet ved... Bestem monotoniforhold pg lokal ekstrema for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.