Fysik

Fysik Aflevering!!!

24. marts 2016 af lussii (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en aflevering i Fysik, det ville være dejligt hvis der var nogle der kunne hjælp :)
Opgaven ser således ud: 

Anders er pilot og flyver på ruten København-Seattle. På denne rute kan den kosmiske stråling give anledning til, at han modtager en effektiv dosis på ca. 5 μSv pr. times flyvetur.

Hvor mange timer må Anders flyve om året, før han kommer op på den maksimalt tilladte dosis?

Jeg skal bruge formeln D=E/m, men forstår ikke helt hvilke tal det er jeg skal sætte ind :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvad er den maksimalt tilladte årlige dosis?


Svar #2
24. marts 2016 af lussii (Slettet)

#1 det bliver jeg ikke oplyst om :/ 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nå. Her står der at en indbygger i Danmark højest må udsættes for 1 mSv/år: http://sundhedsstyrelsen.dk/~/media/98A1494A952441D99AEACEA02DA2DD19.ashx

(Det står på sidste side.)

1 mSv/år = 1000 μSv/år

Så han må højest flyve:

1000 μSv/år / 5 μSv/time = 200 timer/år


Svar #4
24. marts 2016 af lussii (Slettet)

Mange Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Fysik Aflevering!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.