Matematik

find x værdien af f(x)=6·0,65^x og g(x)=1,5·1,75^x

24. marts 2016 af isabellahenriksen - Niveau: C-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at udregne denne ligning? 

f(x)=6*0,65^x og g(x)=1,5*1,75^x 

Jeg ved man kan sætte dem sådan 6*0,65^x = 1,5*1,75^x men jeg kan ikke komme vidre der fra.. 

Jeg håber der er nogen der vil hjælpe, da jeg skal bruge det til senere idag 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2016 af mathon

skæring kræver:

                                 1{,}5\cdot 1{,}75^x=6\cdot 0{,}65^x

                                 \frac{1{,}75^x}{0{,}65^x}=\frac{6}{1{,}5}

                                 \left (\frac{1{,}75}{0{,}65} \right )^x=4

                                \log\left (\frac{1{,}75}{0{,}65} \right )\cdot x=\log(4)

                               x=\frac{\log(4)}{\log\left ( \frac{1{,}75}{0{,}65} \right )}


Svar #2
24. marts 2016 af isabellahenriksen

okay, det giver mere mening. tak!


Skriv et svar til: find x værdien af f(x)=6·0,65^x og g(x)=1,5·1,75^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.