Fysik

omregning af km/t til m/s og ekko

29. marts 2016 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en, som kan hjælpe med vedhæftede opgave?

Har prøvet a) og har fået det til:

90*(1100 m / 9000 s) = 11 m/s

Er det korrekt? Har brug for hjælp i alle 3 delspørgsmål

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2016 af Esterificering (Slettet)

A) Først skal du beregne hvor meget 1 m/s svarer til i km/t.

Du ved at der er 60 sekunder på et minut, og der er 60 minutter på en time. Du ved også, at der går 1.000 meter på en kilometer. Følgende regnestykke giver os altså;

1\frac{m}{s}= \frac{1.000m}{60\cdot 60s}=\frac{1.000m}{3600s}=3,6\frac{km}{t} (pr. m/s) . 

Nu skal du regne fra km/t til m/s, du skal derfor dividere med denne faktor således;

v_{bil}=\frac{90km/t}{3,6\frac{m/s}{km/t}}=25\frac{m}{s}

B) Lydens hastighed v_{lyd} er defineret til = 340,29 m/s.

Fra bilen, ned til væggen og tilbage til havefesten, må der derfor værre 2 gange den opgivede distance = 2.200m.

Nu skal du beregne hvornår ekkoet kan høre, dette gør du ved at dividere distancen med lydens hastighed;

\frac{dist.}{v_{lyd}}=\frac{2.200m}{340,29m/s}\approx 6,47s

C) Du ved nu hvor hurtigt bilen kører i m/s samt tiden for ekkoet. Gang disse to tal for at finde distancen bilen har kørt;

25m/s \cdot 6,47s=161,75m


Skriv et svar til: omregning af km/t til m/s og ekko

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.