Fysik

Fysik aflevering angående radioaktivitet

30. marts 2016 af Hjælp112112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med en fysik aflevering og har brug for hjælp.

Opgaven lyder således: 

aktiviteten af en radioaktiv tilke aftager eksponentielt med tiden. vi kan beregne aktiviteten A til forskellige tidspunkter af følgende formel 

A=A_0*0,5 t/1/"

Hvor A_0 er startsaktiviteten, t er tiden og T 1/2 er halveringstiden. ved en strålebehandling med I-131 aktviteteten af den optagne mængde aktive iod A_0 =150 kBq.

Halveringstiden for I-131 er 8,0 døgn.

a. beregn aktiviteten efter 2 uger 

b. beregn aktiviteten efter 3 måneder

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2016 af mathon

              A(t)=\left (150\; kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{8}}     når tiden måles i døgn


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2016 af mathon

a)

              A(t)=A_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{14}{8}}   


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2016 af mathon

b)
              A(t)=\left(150\; kBq \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{28}{8}}=\left(150\; kBq \right )\cdot\left ( \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{14}{8}} \right )^2   


Svar #4
30. marts 2016 af Hjælp112112 (Slettet)

Tak skal du have :)

 

Skriv et svar til: Fysik aflevering angående radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.