Matematik

Hjælp til rettelse af matematik opgave

30. marts 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har lavet en opgave, som jeg gerne vil have rettet. Opgaven er vedhæftet. 

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af mathon

For en eksponentielt aftagende funktion med halveringskonstanten  X_\frac{1}{2}
gælder:
                        f\left ( x+n\cdot X_\frac{1}{2} \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot f(x)


Svar #2
30. marts 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad de forskellige enheder står for og hvordan den udregnes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2016 af mathon

                                  f(x)=f(0)\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{X_{\frac{1}{2}}}}
hvor
             f(x) er indholdet af rottegift pr kg legemsvægt målt i \frac{\mu g}{kg}
             x er antal døgn efter indtagelsen af rottegiften
             X_{\frac{1}{2}} er halveringskonstanten målt i antal døgn
                                

Indholdet af rottegift i katten
60 dage senere:
                                f(0+2\cdot 30)=\left (\frac{1}{2} \right )^2\cdot 20

                                f(60)=\left (\frac{1}{4} \right )\cdot 20=5

dvs
       60 dage efter indtagelsen er kattens indhold af rottegift faldet fra 20\; \tfrac{\mu g}{kg} til 5\; \tfrac{\mu g}{kg}.


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.