Matematik

løsning til differentialligning

31. marts 2016 af oliverberthelsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej skal finde løsningen til følgende differentialligning.

y´(t)=(8-2t)*(y(t))^2 

Løsningen skal overholde y(8)=3 og y(0)=0 

Som må være mine udviklingspunkter. 

Jeg tænker at jeg vil starte med at integere ligningen for at få y(t) så mine udviklingspunkter kan indsættes.

Mit problem er at jeg er i itvivl om hvordan (8-2t)*(y(t))^2 integeres

Jeg tænker noget med (8t-t^2)*????

Er jeg på rette vej og hvis ja. Hvad stiller jeg op med (y(t))^2

MVH Oliver


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2016 af peter lind

Du skal bruge metoden med  separation af variable.   Dividerer du med y2 får du y-2*y' = 8-2t. Symbolsk kan du derefter gange med dt på begge sider og derefter foretage integrationen


Skriv et svar til: løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.