Kemi

Kemi hjælp

03. april 2016 af 123456qwer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe med den her opgave, og forklare den:

To glas indeholder begge 100 mL opløsning. Et glas indeholder saltsyre (HCl) og et andet indeholder ethansyre (CH3COOH)

A - Beregn de to opløsningers koncentrationer

B - Hvilket glas kan neutralisere mest 0,1 M NaOH

To andre glas indeholder begge saltpetersyre. Det ene glas har en pH på 2 og det andet en pH på 4

C - Bergn pH i en blanding af lige store voluminer af disse 2 glas


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af mathon

Koncentrationsberegning kræver oplysning om både volumen og stofmængde:

                                 c=\frac{n}{0{,}100\; L}


Svar #2
03. april 2016 af 123456qwer (Slettet)

Ups, de har begge en pH på 3

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2016 af mathon

A
        For glasset med HCl

                                  \left [H_3O^+ \right ]=c_s=10^{-pH}\; M=10^{-3}\; M=0{,}001\; M

        For glasset med CH3COOH

                                        c_s=10^{pK_s-2pH}+10^{-pH}=10^{4{,}75-2\cdot 3}+10^{-3}=0{,}057\; M


Svar #4
03. april 2016 af 123456qwer (Slettet)

Tusinde tak, har du en idé om B, for har klaret C


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.