Matematik

geometri

04. april 2016 af mathiasschulter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hello, kan I hjælpe??

Opgaven lyder:

En gymnasieklasse løber orienteringsløb i en skov. Alle mødes ved post A, og pigerne
løber ruten ABCA, mens drengene løber ruten ADEA. På figuren er angivet nogle vinkler
og afstande (målt i km) for de to løberuter.
a) Hvor langt løber pigerne?
b) Hvor meget længere løber pigerne end drengene?

hvordan kommer jeg videre?

PÅ forhånd tak

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2016 af Stats

Skærmbillede 2016-04-04 kl. 17.19.22.png

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2016 af Stats

ΔABC - 2 vinkler og en side  --> sinusrelationen

\\ \textbf{Sinusrelation:}\\ \frac{a}{\sin(A)}=\frac{b}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(C)}

---------------

ΔAED - 1 vinkel og 2 sider --> cosinusrelationen.

\\ \textbf{Cosinusrelationen:}\\ a^2=b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot\cos(A)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
04. april 2016 af mathiasschulter (Slettet)

kan du uddybe lidt??

 

Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.