Matematik

undersøg om l er tanget til k

05. april 2016 af zartorium (Slettet) - Niveau: A-niveau

x=-8-5t y=2+7t z=-3-3t

x^2-4x+y^2+2y+z^2-2z=36

om til kuglens ligning

(x-2)^2+(y+1)^2+(z+1)^2=42

jeg sætter parameterfremstilling ind i ligning og solve for t, men her får jeg jeg to t værdier skal det ikke kun være en også derefter sæt ind i parameterfremstilling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af mathon

(x-2)^2+(y+1)^2+(z+1)^2=42            \begin{matrix} x=-8-5t\\ y=\, \, \, \, \, 2+7t \\ z=-3-3t \end{matrix}

hvoraf

(-8-5t-2)^2+(2+7t+1)^2+(-3-3t+1)^2=42

83t^2+166t+119-36=0

83t^2+166t+83=0

t^2+2t+1=0

(t+1)^2=0

    t=-1     dvs kun ét fælles punkt.

                     Røringspunkt
                                               R(-3,-5,0)


Svar #2
05. april 2016 af zartorium (Slettet)

Når jeg solver ligning så siger inspire t=-1 or t=-71/83

solve(0=(-8-5t-2)^2+(2+7t+1)^2+(-3-3t+1)^2-42,t) det bare at det giver mig det andet tal der forvirre mig.


Skriv et svar til: undersøg om l er tanget til k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.