Matematik

Anden-gradsligninger

05. april 2016 af Matildepil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgaven, som jeg har vedhæftet. Jeg forstår ikke hvordan man kan bestemme koifficenterne a, b og c!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af AskTheAfghan

Har du læst din matematikbog der forklarer noget om 2. gradspolynomier?


Svar #2
05. april 2016 af Matildepil (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvad der står i min matematikbog...


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2016 af 123434 (Slettet)

Betydning af a, b og c for andengradspolynomier

Hvis a<0 så er parablen aftagende. Grenene vender nedad

Hvis a>0 så er parablen voksende. Grenene vender opad

b er hældningen af tangenten i parablens skærring med y-aksen

f(x)=ax2+bx+c

f'(0)=2*a*0+b=b

c er parablens skærring med y-aksen. Parablen skærer y-aksen i punktet (0,c)

f(0)=a*02+b*0+c=c

f(x)=-3x2+x-4

a=-3, hvilket betyder, at parablen er sur, dvs. vender grenene nedad

b=1, hvilket betyder, at tangentens hældning med y-aksen er 1

c=-4 hvilket betyder, at parablen skærer y-aksen i punktet (0,-4)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2016 af AskTheAfghan

#2     Du er nødt til at læse og forstå, ellers kan de fremtidige opgaver blive sværere, når de ligner næsten hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2016 af mathon

Til sammenligning med grundformen

                                                                 y=ax^2+bx+c

             f(x)=(-3)x^2+1x+(-4)            g(x)=(-1)x^2+0x+6


Skriv et svar til: Anden-gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.