Matematik

Kroner p.a.

05. april 2016 af Lucasmag (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Her får i lige opgaven :)

Hvis jeg sætter 2400 kr. i banken til 4.5% p.a. hvor mange penge kan jeg så hæve efter et år?

Hvor mange, hvis jeg hæver dem efter 9 måneder?

på forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2016 af OliverHviid

Anvend vækstformlen: Kn=K0*(1+r)n


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2016 af mathon

Hvis jeg sætter 2400 kr. i banken til 4.5% p.a. hvor mange penge kan jeg så hæve efter et år?

                        \left (2400\; kr \right )\cdot 1{,}045

Hvor mange, hvis jeg hæver dem efter 9 måneder?

                        \left (2400\; kr \right )\cdot \left (1+0{,}045\cdot \tfrac{9}{12} \right )

                       


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2016 af Stats

Nu ændre det ikke besynderligt i besvarelsen. Men hvis vi skal have 9 måneder frem, så bliver vi nødt til at vide, at 9 måneder i år er lig med 9/12, da renten ikke påvirkes af ændringer i tiden da vil det mest korrekte være:

2400·(1 + 0,045)9/12

Vi kan også eftervise dette ved at regne renten pr år om til pr. måned:

(1 + r)12 = 1,045 ⇔
1 + r = 1,0451/12 ⇔
r = 1,0451/12 - 1

2400·(1,0451/12)9 = 2400·1,0459/12 ≈ 2480,55

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2016 af mathon

I 8. klasses matematikpensum, der næppe inkluderer sammensat rentesregning, beregnes renten, når rentetiden er mindre end 1 år, med en procentsats tidsproportional med den annuelle procentsats.


Skriv et svar til: Kroner p.a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.