Matematik

Omregne enheder

10. april 2016 af ACCAC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er meget i tvivl om jeg gøre dette her korrekt.

Jeg har et areal på 0,52m2 hvor jeg skal finde ud af hvad det vejer udfra ståls massefylde på 7,8 g/cm3.

Jeg tænker umiddelbart selv at jeg skal have omregnet 0,52m2 til g/cm3 er det rigtig? I så fald ved jeg ikke hvad jeg skal gange med for at få det omskrevet. 

Eller er det bare 0,52m* 7,8 g/cm3 = vægten i g/cm3

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal også vide hvor tyk stålpladen er.


Svar #2
10. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Den er 2 mm.

Hvordan skal jeg starte min udregning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der er 100 cm på 1 m. 1 m2 er så 100cm * 100cm = 10.000 cm2. Så de 0,52 m2 kan regnes om til cm2 sådan her:

0,52 m2 = 0,52 * 100 * 100 cm2  = 5200 cm2

Pladen er 2 mm = 0,2 cm tyk, så pladens rumfang bliver

5200 cm2 * 0,2 cm = 1040 cm3

Massen af pladen bliver så

1040cm3 * 7,8 g/cm3 = 8112g


Svar #4
10. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Mange tak for hjælpen og det hurtige svar. Jeg forstår det nu :).


Skriv et svar til: Omregne enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.