Matematik

Komplekse tal - negativ D

10. april 2016 af Searchmath (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan udregner man rødderne for et polynomium som har en negativ diskriminant? Rødderne bliver nemlig komplekse.

fx x^2+4x+13

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2016 af SuneChr

\pm \sqrt{-36}=\pm\: 6 i


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2016 af peter lind

Den sædvanlige formel y = (-b±kvrod(d))/(2a) holder


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2016 af mathon

så du har
                     x=\frac{-4\mp\sqrt{-36}} {2}=\frac{-4\mp\sqrt{(-1)\cdot 36}} {2}=\frac{-4\mp \sqrt{-1}\cdot \sqrt{36}}{2}=\frac{-4\mp i\cdot 6}{2}=

                                                                                               -2\mp 3i


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2016 af Therk

Glem "diskriminanten" og brug formlen som den burde skrives:

\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4ac}}{2a}

Benyt da skrivemåden


Skriv et svar til: Komplekse tal - negativ D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.