Fysik

Fysik hjælp

15. april 2016 af AnneMarie88 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen :)

Er der en der er sød og kan hjælpe mig med det her? (det er vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2016 af mathon

Balmerformlen:

                           \frac{1}{\lambda }=R_{ydb}\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{n^2} \right )
giver:

                           y=R_{ydb}\cdot x


Svar #3
15. april 2016 af AnneMarie88 (Slettet)

Kan du forklare det? Jeg forstår det nemlig ikke.. Den forskel jeg kan se er at du har ersattet 2^2 med 4 også sat y = R * x..


Svar #4
15. april 2016 af AnneMarie88 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2016 af mathon

dvs
                           \frac{y}{x}=R_{ydb}

                           \frac{\frac{1}{\lambda }}{\frac{1}{4}-\frac{1}{n^2}}=R_{ydb}\; \; \; \; \; n\in \{3,4,5...\}

og
                           \lambda ={R_{ydb}}^{-1}\cdot \frac{4n^2}{n^2-4}

   Du skal naturligvis kende Rydberg-/Balmerformlen for at kunne redegøre for sammenhængen.


Svar #6
16. april 2016 af AnneMarie88 (Slettet)

Jeg forstår hvad det er du gør indtil der hvor du har lambda = Rydberformlen i -1... Hvorfor er det sat i -1? Og hvordan kan vi have 2 n^2? hvor bliver m^2 af?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2016 af mathon

#6

detaljer:

              \frac{1}{\lambda }=R_{ydb}\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{n^2} \right )

              \frac{1}{\lambda }=R_{ydb}\cdot \left ( \frac{n^2}{4n^2}-\frac{4}{4n^2} \right )

              \frac{1}{\lambda }=R_{ydb}\cdot \left ( \frac{n^2-4}{4n^2} \right )

              \left (\frac{1}{\lambda } \right )^{-1}=\left (R_{ydb}\cdot \left ( \frac{n^2-4}{4n^2} \right ) \right )^{-1}

              \lambda ={R_{ydb}}^{-1}\cdot \frac{4n^2}{n^2-4}


Skriv et svar til: Fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.