Matematik

Isoler x 4.5 + log(3.2 x) = 5.6

15. april 2016 af vaz84cfx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i tvivl om, hvordan man isolere x i ligningen       4.5 + log(3.2 x) = 5.6

Hvis jeg starter med at minusse 4.5 står der:  log(3.2*x) = 1.1

Men skal man så anvende log på højre eller venstre side af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2016 af Stats

Anvend at:

x = 10log(x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2016 af mathon

     \log(3{,}2x)=(5{,}6-4{,}5)=1{,}1

     3{,}2x=10^{1{,}1}=12{,}5893\, ...


Svar #3
15. april 2016 af vaz84cfx (Slettet)

Tak! :-)


Skriv et svar til: Isoler x 4.5 + log(3.2 x) = 5.6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.