Fysik

Atomer og halveringstid

17. april 2016 af anonym03 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har 1 spørgsmål, som jeg håber nogen kan hjælpe mig med :)

1) En prøve af et radioaktivt stof har aktiviteten 82 kBq. Præcis to dage senere er aktiviteten af samme prøve aftaget til 35 kBq. Hvad er halveringstiden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2016 af mathon

Restaktiviteten A(t) til tiden t
kan beskrives:

                                       A(t)=A_0\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}      
hvoraf
                                       T_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log\left ( \frac{A}{A_0} \right )}\cdot t                                            


Svar #2
17. april 2016 af anonym03 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Atomer og halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.