Matematik

hvordan løser man logaritmer??

19. april 2016 af brugernavn666 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg ved atjeg skal bruge logaritme regler, men ved ikke hvordan jeg skal løse ligningen.

4*ln(a(x-h)) +ln(1+  f/a(x-f)^6   = ln(a(x-h)^4 +f)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2016 af peter lind

Den stemmer ikke og der er også parentesfejl, så du må have skrevet forkert af.

Ellers kan du på det første led bruge at n*ln(b) = ln( bn).desuden har du summen af to logaritmer og her kan du bruge at ln(c)+l(d) = ln(c*d)


Svar #2
19. april 2016 af brugernavn666 (Slettet)

er nu ret sikker på det er det der skal stå, jeg copy pastede det ind?

så i første led er det så:  4*ln(x-h)= ln(x-f^4) ?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2016 af peter lind

nej det giver ln((x-h)4 )

Dit andet led er

ln(1+  f/a(x-f)^6

Der er to venstre parenteser og en højre parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2016 af brugernavn166 (Slettet)

i det andet led gir det:

ln(ax)^2  +ln(ax-f) =ln(ax*ax-f) +h  ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2016 af peter lind

Hvordan kan du få et h på højre side når der ikke er noget h på venstre side ? Jeg går ud fra at du med det første led mener ln( (ax)2 )

jeg kan ikke se hvad det du skriver har med det andet led at gøre men ellers 

ln( (a*x)2 ) + ln(ax-f) =  ln(  (a*x)2(ax-f)  ) = ln( (a*x)3 -(ax)2*f)

Hvis jeg går ud fra at det på højre side i din ligning er rigtig får jeg at det 2. led skal være

ln( 1+f/( a(x-h)4 )  )

Det med rødt er der hvor jeg har noget forskelligt fra dig


Skriv et svar til: hvordan løser man logaritmer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.