Matematik

Differentiabel funktion der er defineret i [-5,∞[

19. april 2016 af Appell (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og arbejder på en matematikaflevering, men jeg er gået i stå og håber på at kunne få lidt hjælp.

Jeg har vedhæftet mine opgaver, håber at høre fra jer! :)

Mvh Appell

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2016 af StoreNord

f er voksende fra x=-5 til x=1, hvor den har globalt maximum,

den er aftagende fra x=1 til x=uendelig,

men har vandret vendetangent i x=4 og x=8


Svar #2
19. april 2016 af Appell (Slettet)

#1

f er voksende fra x=-5 til x=1, hvor den har globalt maximum,

den er aftagende fra x=1 til x=uendelig,

men har vandret vendetangent i x=4 og x=8

Mange tak, har du nogle forslag til opgave 3? Har forsøgt i 15-20 minutter uden fremskridt


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2016 af StoreNord

I opgave 3 skal du da bare differentiere den og lave den samme beskrivelse som jeg gav dig til opgave 2.

Og så lave samme slags skema som i oplægget til opgave 2.

Du kan også lave grafen i Geogebra, som du kan hente ganske gra gratis fra Geogebra.org.

Det er meget nemmere at beskrive noget man kan se.     :)


Svar #4
19. april 2016 af Appell (Slettet)

Når jeg har differentieret den og åbnet geogebra, hvor skal jeg så indtaste det henne? Synes ikke jeg kan finde noget med et sildeben


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2016 af StoreNord

Forneden er der en Inputlinje. Skriv funktionen dèr. Potenser skrives med "kineserhat" (caret).

Du kan zoome ved at scrolle med muse-hjulet.

Hvis du højreclicker meget nøjagtigt på een af akserne, kan du skalere aksernes i forhold til hinanden.


Svar #6
19. april 2016 af Appell (Slettet)

Jeg har skrevet funktionen ind og anvendt "ekstremum" til at finde lokale ekstrema, men jeg havde forventet noget lignende med en form for sildeben.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2016 af StoreNord

Nej, Geogebra tegner en fin graf til dig. I min skoletid måtte vi selv tegne den, efter at have lavet et sildeben.                :)

Bemærk: Der er faktisk kun eet lokalt extremum.


Svar #8
19. april 2016 af Appell (Slettet)

Mener du så at jeg skal aflæse ud fra grafen i geogebra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2016 af StoreNord

Ja, geogebra giver dig et billede at funktionen, som du kan bruge til at forfatte en:

ord-beskrivelse (som jeg gjorde) eller

eet skema som i oplægget til opgave 1.


Svar #10
19. april 2016 af Appell (Slettet)

Tror jeg har forstået hvad jeg skal nu, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Differentiabel funktion der er defineret i [-5,∞[

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.