Matematik

Sæt en fælles faktor uden for parentes

24. april 2016 af Clausen1232 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Jeg har problemer med Sæt en fælles faktor uden for parentes.

Nogen som: 2x+4y forstår jeg godt. Det vil jo så give: 2(x+2y), Det er bare nogle som;

"

ax2+7a

(x+1)*x+(x+1)*y

"

Jeg ikke forstår. Jeg har rodet med det i meget lang tid og forstår det stadigvæk ikke.

Håber i kan hjælpe mig ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2016 af mathon

a·x2+7·a = a(x2+7)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2016 af mathon

(x+1)*x+(x+1)*y = (x+1)(x+y)


Svar #3
24. april 2016 af Clausen1232 (Slettet)

Hvordan gør jeg så med (A+B) *x-(A+B)? Ellers mange gange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2016 af mathon

               (a+b)\cdot x-(a+b)\cdot 1=(a+b)(x-1)


Svar #5
24. april 2016 af Clausen1232 (Slettet)

Maaaange tak for hjælpen. Du har hjulpet meget. :D


Skriv et svar til: Sæt en fælles faktor uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.