Matematik

Hjælp til mat B

24. april 2016 af fredepede (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg kunne godt bruge noget hjælp til en opgave i matematik. Det er opgaver uden hjælpemidler, og lyder som følgende: 

a) a*(x-b)*(x-c)=4*x^(2)+4x-24

b) a*(x-b)*(x-c)=2*x^(2)-12x+18

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af hesch (Slettet)

a) a*(x-b)*(x-c)=4*x2+4x-24

Du skal finde a , b og c. Gang venstre siden ud:

ax2 - a(b+c)x + abc = 4*x2+4x-24

Ved inspektion ses straks at a=4.

Herefter: -4(b+c) = 4  og  4bc = -24    →

b + c = -1   og bc = -6

Gæt en løsning ( eller rettere 2 løsninger ).


Skriv et svar til: Hjælp til mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.