Matematik

Potensfunktioner

24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
En sød sjæl derude der kan hjælpe med følgende opgave:
Vedhæftet fil: image.jpeg

Svar #1
24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Please hjæææælp

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2016 af Stats

(1 + ry) = (1 + rx)a

Hvor ry og rx er tilvæksten i decimal

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2016 af 123434 (Slettet)

Om en potensfunktion f(x)=b*xvides det, at hvis x forøges med 15%, så forøges f(x) med 20%. Bestem a

Når x øges med 15%, så øges f(x) med 20%. f(x) er det samme som y 

Fx=1+15/100=1,15. Svarer til en x-tilvækst på 15%

Fy=1,20. Svarer til en y-tilvækst på 20%

Der gælder, at Fy=Fxa

1,20=1,5a

log(1,20)=a*log(1,5)

a=log(1,20)/log(1,5)=1,3045

a=1,3045


Svar #4
24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Forstår det virkelig ikke:/ har ikke lært om ry og rx

Svar #5
24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Tusind tak forstår nu 1234

Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.