Matematik

Ligning

25. april 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Nogen der kan løse denne ligning?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2016 af SuneChr

\frac{x^{\frac{3}{5}}}{x^{\frac{1}{5}}}=\frac{50}{2}

x^{\frac{2}{5}}=25

Opløft begge sider i  5/2   


Svar #2
25. april 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Kan du uddybe lidt mere for forstår ikke rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2016 af SuneChr

Gang den første ligning over kors, derved fås den oprindelige ligning.
Eksponenterne for x trækkes fra hinanden.
Ved at opløfte i "den omvendte" eksponent fås x1
25^(5/2) = 55
Du bør nok repetere grundreglerne for regning med potenser.
 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.