Kemi

hjælp kemi aflevering

25. april 2016 af peter240 (Slettet) - Niveau: B-niveau

afstem reaktionsskeamet og sæt tilstandsformer på

Mg + HCl ----)  MgCl2 + H2

afgør om stofferne er rent metal, molekyleforbindelse eller ion forbindelse.

navngiv stofferne

beregn hvor mange gram H2 der kan dannes ud fra 48,6g Mg

beregn også hvor mange gram HCl der skal bruges og hvor mange gram MgCl2 der dannes ved reaktionen

der anvendes 0.1 M HCl beregn hvor mange liter der skal bruges til reaktionen

H2 er en gas beregn hvor mange liter den dannede gas fylder ved 20 grader og 1 bar og ved 100 grader og 2 bar


Svar #1
25. april 2016 af peter240 (Slettet)

er der virkelig ikke nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg vil gerne hjælpe men prøv at give dit eget bud på tingene først, når du stiller så mange spørgsmål. 


Svar #3
25. april 2016 af peter240 (Slettet)

jeg har fundet ud af indtil

beregn hvor mange gram H2 der kan dannes ud fra 48,6g Mg


Svar #4
25. april 2016 af peter240 (Slettet)

den kan jeg slet ik finde ud af har siddet 1 time med den


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du må gerne skrive dine svar ind, hvis du vil have et par andre(mine) øjne på det. 

Du kan beregne, hvor mange gram Hder dannes ud fra 48,6 g Mg, ved brug af formlen n=\frac{m}{M}. Først bestemmer du stofmængden, ved brug af den formel, for Mg. Herefter kigger du på reaktionsforholdet i forhold til Mg og H2, her ud fra det, kan du bestemme H2's stofmængde. Massen af H2 kan så bestemmes ved brug af den samme formel, hvor du blot finder massen: m=n*M. Molarmasserne kan du udregne ud fra det periodiske system. 


Svar #6
25. april 2016 af peter240 (Slettet)

jeg kan ikke helt forstå kan du vise mig med tal


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2016 af Heptan

Hvad med at du viser os det med tal? Hvilken del har du problemer med? n er stofmængde, m er masse og M er molar masse. Hvad får du når du beregner n = m/M for magnesium, Mg?


Svar #8
26. april 2016 af peter240 (Slettet)

er det rigtigt 48.6/24.305=1.99959 mol

forholdet er 1:1

1.99959*2=3.99918g hydrogen bliver der dannet


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ja, det er korrekt. Jeg undrer mig dog over, at du vælger at sige, at molarmassen for magnesium er 24,305 g/mol, hvilket er rigtigt nok, men så vælger at angive molarmassen for hydrogen som 1 g/mol i stedet for 1,008 g/mol. Husk enheder over det hele, når du afleverer opgaven. 


Svar #10
26. april 2016 af peter240 (Slettet)

beregn også hvor mange gram HCl der skal bruges og hvor mange gram MgCl2 der dannes ved reaktionen


Svar #11
26. april 2016 af peter240 (Slettet)

hvordan laver jeg den del


Svar #12
26. april 2016 af peter240 (Slettet)

er det sådan jeg finder for HCl 1.99959*2(1+35.453)=145,782 g HCl dannet


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. april 2016 af Heptan

#12 Ja, men du skal ikke gange med 2.

m(\textup{HCl})=2,00 \ \textup{mol}\cdot \left (1,008 \ \frac{\textup{g}}{\textup{mol}}+35,45\ \frac{\textup{g}}{\textup{mol}} \right )=72,9 \ \textup{g}

Der omdannes 72,9 g HCl.


Skriv et svar til: hjælp kemi aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.