Matematik

Hjælp. Med f bolle g.

26. april 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

Funktionerne f og g er givet ved, at f(x) =4x-5 og g(x) = x+2.

Bestem (f bolle g)(2). 

Er der nogen der kan vise mig et eksempel på denne opgave. Det der står i mine bøger er nærmest ikke til at forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af mathon

           (f\circ g)(x)=f(g(x))=4(x+2)-5=4x+8-5=4x+3

           (f\circ g)(2)=4\cdot 2+3


Svar #2
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Tusind tak.

Nu har jeg lavet alle opgaverne.

Kan du også lave et eksempel på at lave en forskrift til f bolle g. ?


Svar #3
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

.................. hjælp


Svar #4
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

............


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2016 af mathon

Du mener vel:
"Kan du også lave et eksempel på at lave en forskrift til g bolle f.?"


Svar #6
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Både f bolle g, og g bolle f. Bare jeg kan få vist, hvordan det ene laves kan jeg have en ide om hvordan de andre opgaver skal laves. Eksemplerne i min bog er ikke så gode.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2016 af mathon

Bemærk
                    (f\circ g)(x)=f(g(x))=f(y)   når  y=(g(x))

                    (g\circ f)(x)=g(f(x))=g(y)   når  y=(f(x))


Skriv et svar til: Hjælp. Med f bolle g.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.