Matematik

Optimering

28. april 2016 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg tænkte, om der er nogen som kan hjælpe mig med ogpave b? Nemlig at gøre rede for byggegrundens areal.   Tak på forhånd! 

Vedhæftet fil: kk.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2016 af 123434 (Slettet)

b)

En bestemt byggegrund af denne type skal have en omkreds på 200 m

Bestem sidelængden y udtrykt ved x

Byggegrunden består af en ligesidet trekant med sidelængden x og et rektangel med sidelængder x og y. 

Omkredsen af byggegrunden opgives til 200

200=y+x+y+x+x

200=2y+3x

200-3x=2y+3x-3x

200-3x=2y

(200-3x)/2=2y/2

y=100-3/2x

Areal af trekanten: 1/2*1*1*sin(60)=√3/4 

Areal af rektangel: x*y=xy

Areal af byggegrund: √3/4+x*y


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2016 af 123434 (Slettet)

√3/4+x*y

√3/4+x*(100x-3/2x)

√3/4+100x2-3/2x2

Hvor er det, det går galt for mig


Svar #4
28. april 2016 af pashtoon123 (Slettet)

Det ved, jeg desværre ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2016 af Soeffi

Vedhæftet fil:1.png

Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.