Matematik

Funktionen f(x) = 4a^x har halveringskonstanten 6. Bestem a.

30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f(x) = 4ax har halveringskonstanten 6. Bestem a.
Funktionen g(x) er nén eksponentiel udvikling med begyndelsesværdien 87 og en fordoblingskonstant på 10. Angiv en regneforskrift for g. 

hvilken formel er det jeg skal bruge her?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2016 af peter lind

se under fordoblingskonstanter og halveringskonstanter på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/exp.html


Svar #2
30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

så hvis T1/2 =  log(1/2) / log(a)

skal jeg så gange 6 med log(1/2) for at få a, så det skrives log(a) = 6 * log(1/2) og det samme er med fordoblingskonstant ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2016 af peter lind

Nej det bliver log(½)/6


Svar #4
30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

så log(a) = -0.050172 eller a ? bare for at være sikker


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2016 af peter lind

a>0. Du kan selv teste ved at bruge formlen med det fundne a


Svar #6
30. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

hvordan ville du indsætte det i formlen, fordi du siger at a>0 men jeg fik jo a < 0 her, siden det er -0.050172 , jeg vil bare lige forstå hvad du mener med det ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2016 af peter lind

Du finder log(a) = -0.050172. Du kan så af det finde a ved at slå antilog op på din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2016 af 123434 (Slettet)

Funktionen f(x) = 4ax har halveringskonstanten 6. Bestem a.

a=6√0,5=0,89

Jeg ved godt hvordan, man regner det ud

Kan bare ikke huske, hvordan man kommer frem til formlen, og hvad den i grunden hedder


Skriv et svar til: Funktionen f(x) = 4a^x har halveringskonstanten 6. Bestem a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.