Fysik

Acceleration

07. maj 2016 af Linda95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg har brug for hjælp til at bestemme accelerationen. Jeg starter med at opstille 2 kraftdiagrammer for hver kasse for at kunne opstille Newtons 2. lov. 

Der virker 2 krafter på begge kasser: 

- Trækkraft 

- Tyngdekraft 

Kasse A:

N2(Y-retning): T=m*a       (dette gælder, da vi kun har trækkraften i y-retningen)

Hvordan vil ligningen se ud for N2(X-retning)? 

Jeg håber på at der er en venlig sjæl der kan hjælpe mig før jeg kan gå videre med opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2016 af Soeffi


Svar #2
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

#1 kan du lærer mig hvordan du indsætter billedet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2016 af mathon

B har størst acceleration, da kraften kun skal accelerere B, medens den samme kraft i A skal accelerere den samlede masse.


Svar #4
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

#3 Ud fra facit har kasse B en større acceleration. Jeg vil gerne komme frem til det matematisk. Kan du hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2016 af mathon

#4
              regnes tyngdeaccelerationen g=10\; \tfrac{N}{kg}
haves:
              for kasse A\! \! :
                                       a_A=\frac{10\; N}{\left (1\; kg \right )+m}

              for kasse B\! \! :
                                       a_{B}=\frac{10\; N}{m}

hvorfor
                                        a_B>a_A


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2016 af Soeffi

#2 #1 kan du lærer mig hvordan du indsætter billedet? :)

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1626573.


Svar #7
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

#5 kan du vise flere mellemregninger? Eller forklarer dine udtryk.

Tak på forhånd


Svar #8
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

#5 Hvordan opstiller du et udtryk for accelerationen? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2016 af mathon

#8
              a=\frac{F}{m}              


Svar #10
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

#9 jeg er godt klar over at vi bruger Newtons 2. lov F=m*a hvor vi isolere a. Men hvordan kommer du frem til dit udtryk for kasse A i #5? Det er som om du har to masser? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. maj 2016 af mathon

#10

Kassen med tyngden 10 N har massen 1 kg.

De 10 N skal således accelerere totalmassen ((1 kg) + m)


Svar #12
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

#11 hvordan ved du den har massen 1kg?


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. maj 2016 af mathon

#12
            m=\frac{F}{a}=\frac{10\; N}{10\; \tfrac{N}{kg}}=1\; kg


Svar #14
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Mange tak. Lige det sidste er det pga. vi har to masser at accelerationen er mindre for kasse A? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. maj 2016 af mathon

               Ja.


Svar #16
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Mange tak jeg er helt med nu! :)


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.