Fysik

Acceleration af skive

07. maj 2016 af Linda95 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg er har virkelig brug for hjælp til denne opgave. Jeg kan opstille Newtons 2 lov ved:

T+F-m*g=m*a

Men hva gør jeg med inertimomentet, og hvordan kan jeg bestemme accelerationen? 


Svar #1
07. maj 2016 af Linda95 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2016 af peter lind

Du skal bruge en energibetragtning. Da F er konstant er det en konservativ kraft med den potentielle energi -F*h. Energien består så af følgende dele

kinetisk energi  ½m*v2

rotationsenergi  ½I*ω2

potentiel energi fra tyngdekraften m*g*h

potentiel energi fra F    -F*h

Den totale energi er konstant så hvis du differentierer den med hensyn til tiden får du 0. Det giver en ligning til bestemmelse af accellerationen


Svar #3
08. maj 2016 af Linda95 (Slettet)

Jeg har svært ved at opstille en ligning for accelerationen, da je har tre ubekendte. Og hvordan burde jeg opstille et udtryk for massemidtpunkets bevægelsen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2016 af peter lind

Da  v=ωr <> ω = v/r har du og dh/dt = v

E = ½m*v2 + ½I*ω2 + m*g*h-F*h = ½m*v2 + ½I*v*2/r2 + m*g*h-F*h  er en konstant. Differentierer du det med hensyn til tiden får du

m*v*dv/dt+I*v*(dv/dt)/r2 +mg*dh/dt -Fdh/dt = m*v*a+I*v*a/r2+m*g*v-F*v = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

En korrektion. Når skiven hæves strækningen h, vil F's angrebspunkt flyttes 2h.


Skriv et svar til: Acceleration af skive

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.