Fysik

Maksimal værdi for n, ved brug af bølgeligning

13. maj 2016 af oliverfunder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder her med en fysik opgave, og er gået helt i stå..... Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Sinus til en vinkel kan jo ikke bliver større end 1, så hvad er den maksimale værdi af ??, for hvilken der er afbøjning? Hint: brug bølgeligningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2016 af mathon

Hint: brug gitterligningen.


Svar #2
13. maj 2016 af oliverfunder (Slettet)

#1

Hint: brug gitterligningen.

Er med på den skal bruges, men kan ikke få det til at give mening.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2016 af mathon

Du skrev bølgeligningen som er  c=\lambda \cdot f - jeg skrev gitterligningen!

                         d\cdot \sin(\varphi _n)=n\cdot \lambda

                         n_{max}\leq \frac{d}{\lambda }\cdot \sin(90^\circ)

                         n_{max}\leq \frac{d}{\lambda }    og n er hel


Skriv et svar til: Maksimal værdi for n, ved brug af bølgeligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.