Matematik

Komplekst tal - rektangulær form fra eksponentialfunktion

15. maj 2016 af mov92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregner man den rektangulære form af 

2e^{i·\pi /3}, \sqrt{2}e^{i\pi}

Det jeg efterlyser er en step-by-step-guide med en forklaring på hvad der sker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2016 af mathon

      2\cdot e^{i\cdot \tfrac{\pi }{3}}=2\cdot \left ( \cos\left ( \tfrac{\pi }{3} \right )+i\sin\left ( \tfrac{\pi }{3} \right ) \right )=2\cdot \left ( \tfrac{1}{2}+i\tfrac{\sqrt{3}}{2} \right )=

                                                                                                                    1+i\sqrt{3}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2016 af mathon

    \sqrt{2}\cdot e^{i\cdot \pi }=\sqrt{2}\cdot \left ( \cos\left ( \pi \right )+i\sin\left ( \pi \right ) \right )=\sqrt{2}\cdot \left ( -1+i\cdot 0 \right )=

                                                                                                                                        -\sqrt{2}


Skriv et svar til: Komplekst tal - rektangulær form fra eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.