Matematik

Opgavetjek - cirkler

16. maj 2016 af Koplop (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel er bestemt ved ligningen x2-6x+y2+2y-26=0. Bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum.

(x-3)2-9+(y-1)2-1-26=0

(x-3)2+(y-1)2=36

Koordinatsættet er altså C(3,1) og radius er = 6.

Er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2016 af peter lind

ja


Svar #2
16. maj 2016 af Koplop (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2016 af mette48 (Slettet)

I opgaveteksten står    x2-6x+y2+2y-26=0

iden følgende linie står (x-3)2-9+(y-1)2-1-26=0    hvilket svarer til at der stå - 2y

Hvilket af de 2 udtryk er det rigtige

x2-6x+y2+2y-26=0

(x-3)2-9+(y+1)2-1-26=0

(x-3)2+(y+1)2=62

centrum (x,y)=(3,-1) radius=6


Skriv et svar til: Opgavetjek - cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.