Matematik

Funktioner og procent

16. maj 2016 af STE02 - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har opgaven, der lyder: Hos vinkekrabber har hannerne en overdimensioneret klo, om bl.a. bruges til territoriekampe. Sammenhængen mellem vægten af K af den overdimensionerede klo (målt i mg) og vægten af hele krabben (målt i mg) er for en speciel type meget små vinkekrabber givet ved: K = 0,036 * M1.356

a) Bestem vægten af kloen, hvis krabbens vægt er 400 mg, og bestem vægten af hele krabben, hvis kloens vægt er 53 mg. 

b) Hvor mange procent vokser kloens vægt med, når krabbens vægt vokser med 30% 

Jeg har beregnet delopgave a), hvor vægten af kloen (ved vægten af hele krabben = 400 mg) til at være 121,5 mg og vægten af hele krabben (ved kloens vægt = 53 mg) til at være 216,9 mg. 

Jeg forstår bare ikke helt, hvordan jeg løser delopgave b)?

Håber på at få svar hurtigtst muligt, da det skal afleveres i morgen.

Tak på forhånd :-) 


Skriv et svar til: Funktioner og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.